Hadrianus Kennel története  
Érden lakom 1993 óta. A kutyák miatt költöztünk Budapest - Zuglóból nagyobb kertes házba.
Véletlenül lettem kutyás.... a 70-es évek elején rám bíztak egy 8 hetes angol szetter kant néhány hétre. Fogalmam nem volt, hogy mit kezdjek vele, így utána kellett néznem mindennek, ami a tartással és a fajtával kapcsolatos volt. Az egész magyarországi angol szetter állományt felkutattam. Ez annyira jól sikerült, hogy 1973-ban megvettem az első kutyámat, tudatosan tenyésztési céllal. Niki az egyetlen szuka volt egy angol import kan Magyarországon született első alomjában. 1976-ban megszületett az első angol szetter alom. Közülük egy kan és egy szuka többszörös CACIB, Fajtagyőztes címeket értek el. Innen kezdve nem volt megállás, kiállítást kiállítás követett. 11 angol szetter alom született nálam, nagyon szép eredményekkel, többek között egy Inter Championátust elért szukával. A világhírű olasz della Bassana kennelből is volt egy csodálatos angol szetter kanom (Cripto della Bassana) akivel a munkába is belekóstoltam.

1982-ben ismerkedtem meg későbbi férjemmel, Csekő Gyulával, aki szintén tenyésztő volt, dalmatákkal foglalkozott. Így két fajtánk volt egy darabig. Nem túlzás ha azt mondom a világon mindenhol ismerték a Hadrianus kennel dalmatáit. Több mint 25 évig tenyésztettük a fajtát. Legnagyobb eredményeink: Világgyőztes (1980 Verona), Európagyőztes (1989 Belgium), 12 ICH, több ország championjai, számtalan HCH, saját tenyésztésű szukánkkal nyertünk Amsterdam Winnert 1988-ban. Több import kutyánk volt Hollandiából.

A férjem 14 évig volt a Dalmata Klub elnöke, nemzetközi küllembíró is volt, bírálta a dalmatát, az összes szettert, és a retrievereket.  Így kezdődött a retriver imádat. A labradorról amit tudni lehetett Kiss Zoltántól a MIDNIGHT SUN  kennel tulajdonosától tanulta, így kerültünk jó baráti kapcsolatba Zolival. Sok év elteltével hozzánk került Zolitól egy sárga labrador kan, Winston, akit annyira megszerettünk, hogy nálunk is maradt. Közben a férjem súlyos beteg lett, majd 2006 tavaszán hat és fél évi betegség után meghalt. Közben a dalmaták is kiöregedtek, több dalmata alom nem született nálunk!

A nálam maradt sárga labrador kan kutyából jött az ötlet, hogy közös munkába kezdjünk Zolival, ami több mint öt évig tartott. Ez alatt az idő alatt sok szép labrador megfordult nálam, rengeteget tanultam a fajtáról. 7 alom született a kezem alatt, sok szép kiskutyát neveltem fel, illetve igyekeztem megfelelő, gondos kezekbe adni őket, amit ezúton is remélek, hogy sikerült. 2008-ban elhatároztam, hogy külön folytatom a tenyésztést és 2009-ben megszületett az első labrador alom, a legendás HADRIANUS (Labradors) kennelnéven. Igyekszem majd megközelíteni a dalmatákkal elért eredményeket, minden tudásommal és igyekezetemmel azon leszek, hogy ennek a csodálatos fajtának minden jó tulajdonságát, szépségét, egészségét megőrizzem a tenyésztés során.

Szekeres Zsuzsanna

Kapcsolat:

+ 36-30-230 67 40